Startpagina Aardappelen

Het gebruik van bladmeststoffen in de aardappelteelt

Voor het tweede jaar op rij, werden in 2017 vier proefvelden aangelegd om de werking van verschillende bladmeststoffen te testen. Anders dan in 2016, werd het voorbije jaar de bladbemesting niet als supplement bovenop de basisbemesting toegediend, maar wel als onderdeel van de volledige bemesting. Vier handelsproducten werden opgenomen in de proefopzet. Door het uitzonderlijk droge weer was het moeilijk om duidelijke conclusies te trekken en net als in 2016 waren er geen duidelijke effecten zichtbaar.

Stikstofbemesting blijft een zeer belangrijke factor in aardappelteelt en is mee bepalend voor de opbrengst en de kwaliteit van de aardappelen. Bovendien blijft er na de teelt van aardappelen nog al te vaak een hoge hoeveelheid nitraatstikstof stof achter in de bodem. Doordachte bemesting is daarom noodzakelijk, zowel vanuit economisch als milieukundig perspectief.

In de handel zijn tal van bladmeststoffen te verkrijgen die kunnen toegepast worden in de aardappelteelt. Het aanbod is groot met heel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken