Startpagina Akkerbouw

Knolcyperus bestrijden is logisch

Yellow nutsedge, souchet comestible, erdmandengras, aardamandel… Het zijn maar een paar vertalingen van het woekeronkruid knolcyperus. De invasieve soort die in de jaren 80 via de gladiolen- en bloembollenteelt zijn intrede maakte in België, is ondertussen wereldwijd verspreid.

De Verenigde Staten, Spanje, Zwitserland, Frankrijk… Geen enkel land of regio blijft gespaard omwille van zijn lage bodemkundige eisen en snelle vermeerdering. Om deze reden is het zeer belangrijk dat het onkruid snel wordt herkend, zodat een snelle bestrijding en voorkoming van verspreiding kan worden ingezet aangezien de uitroeiing als moeizaam en kostbaar wordt ervaren.

Een nieuw Leaderproject in de regio Kempen-Maasland gaat de strijd aan om deze negatieve verspreidingstrend een halt toe te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Toon Denys van VLM naar Departement Omgeving

Akkerbouw De Vlaamse regering heeft Toon Denys gekozen als nieuwe secretaris-generaal van het departement Omgeving. Denys is op dit moment leidend ambtenaar van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Denys start op 1 juni. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Meer artikelen bekijken