Startpagina Veeteelt

Vietnamezen hebben wel oren naar Vlaamse poten en oren

Poten, oren en snuiten van varkens, of de kammen en poten van kippen. Bij ons scheef bekeken, in Azië een delicatesse. Heel wat Vlaamse vleesbedrijven lonken dan ook naar de Aziatische liefhebbers van dat zogenaamde 'vijfde kwartier'.

Deze week vindt in Vietnam, onder leiding van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, een handelsmissie plaats. Opvallend veel bedrijven uit de varkensvleessector nemen deel. Ze proberen in Vietnam - waar Belgisch varkensvlees sinds 2012 binnen mag - voet aan de grond te krijgen. "Vietnam is dé opkomende markt waar we moeten zijn. Dit is China in het klein" , vertelt Gert Van Causenbroeck, exportadviseur van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.

De varkensbedrijven weten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken