Startpagina Actueel

Graanmarkt lijkt te verbeteren

De publicatie van nieuwe oogstramingen voeden de hoop dat de graanprijs in het seizoen 2018/2019 zal verbeteren. De belangrijkste oorzaak ligt in het gegeven dat naar verwachting een recordhoeveelheid graan verbruikt zal worden, en productie niet navenant zal stijgen. Hierdoor dalen de stocks ten opzichte van het verbruik tot het laagste niveau in vijf jaar tijd.

Voor de graanwereld is mei altijd een spannende maand. Het Amerikaanse landbouwministerie, vaak kortweg als USDA aangeduid, publiceert dan haar eerste oogstramingen voor granen en oliezaden van het nieuwe seizoen. De graanramingen van de USDA zijn voor veel spelers in de markt maatgevend. De USDA steunt op een ongekend netwerk van analisten en de VS is één van de grootste producenten en exporteurs van agrarische grondstoffen.

De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken