Startpagina Actueel

Eerste Belgische stekelbessen BelOrta

Deze ochtend werden de eerste Belgische stekelbessen van 2018 verkocht bij BelOrta. Deze primeurstekelbessen zijn van het ras Xenia en werden geteeld door producent Steve Vandercappellen uit Voort (Borgloon). Het eerste kistje van 12 x 125g werd gekocht door Fruit Vandepoel voor een prijs van € 7,85 per 125 gram.BelOrta verhandelt dit seizoen opnieuw stekelbessen vanaf vandaag tot augustus.

Leestijd : 1 min

Het BelOrta-areaal aan stekelbessen beslaat dit jaar ongeveer 12,20 ha. Dit betekent een mooie stijging van 29% tov 2017. De hoofdvariëteit bij BelOrta is Achilles. Stekelbessen zijn beschikbaar tot in de loop van augustus maar de productiepiek situeert zich vooral in de tweede helft van juni en begin juli.

Naast stekelbessen biedt BelOrta ook rode en blauwe bessen, frambozen, braambessen, cassis, witte bessen, kiwibessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken