Startpagina Edito

Koninklijke nuchterheid

Koning Filip bezocht deze week de schoolhoeve in Torhout en groentegigant Greenyard. Hij toonde daarmee zijn waardering voor onze sector. De koning trof op de hoeve een respectvol maar tegelijk ontspannen publiek. Boeren en aankomende boeren staan letterlijk met de voeten in de aarde. Het was de koning snel duidelijk: de hoeve leidt jongeren op in een zeer bijzonder en belangrijk beroep.

Terwijl de rest van de maatschappij goeddeels haar dagen slijt aan bureaus en woont in steden, weet de landbouwer zich omringd door akkers, serres en dieren. Hij of zij werkt en leeft niet aan de hand van kantooruren, maar op het ritme van de natuur. Niet op weg naar een volgende loonstrook, loopbaanverbetering of extra mandaat maar met passie voor het voeden van de wereld en het verzorgen van gewas en dier.

Het is een technisch beroep geworden, maar één waarin je problemen nog steeds bij de naam noemt en direct en met opgestroopte mouwen moet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: Melk van bij ons, je kan niet beter hebben!

Edito We wisten het al: de kwaliteit en de footprint van melk in de Lage Landen is topklasse. En hippe melkalternatieven kunnen de voedingswaarde ervan niet zomaar evenaren, zo blijkt nu ook uit een Nederlandse studie.
Meer artikelen bekijken