Startpagina Paarden

Trekpaardenvrienden uit Minderhout

De vereniging trekpaardenvrienden uit Minderhout bestaat 27 jaar en telt 70 leden. De activiteiten bestaan uit ploegen, boomslepen, dagtocht met de paarden, boerendag te Alphen, koopdag van oude werktuigen die met paarden te maken hebben en behendigheidwedstrijd met paarden.

Leestijd : 1 min

Enkele jaren geleden opende de club het toeristische seizoen in Hoogstraten met 16 verschillende koudbloedrassen. Ook ieder jaar neemt men deel aan de paardenprocessie in Hakendover.

Het oudste lid Gust Stoffels nam dit jaar voor de 22ste keer deel. Vorig jaar was Gust samen met zijn paard Maya van de Schoorstraat 100 jaar oud. De tuigpaardengala te Chaam staat ook ieder jaar op het programma. Echt iets voor de jeugd. Er was onlangs ook de ploegdag. Door het slechte weer was de opkomst met 16 paarden minder dan de voorgaande jaren. Uitslag: eerste enkelspan Guido Vanaeken uit Vosselare, winnaar keerploeg Kees Coenen (Nl) en eerste tweespan Rini Aarts (Nl). Meer info bij Jos Godrie uit Meerle, 03/315.81.01.

BL

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken