Startpagina Voor ons gezin

Noordzeetong met kerstomaat en kruidige geitenkaassaus

Hoofdgerecht voor vier personen. Op 40 minuten tijd maak je van geitenkaas, kerstomaat en noordzeetong dit verrassende hoofdgerecht voor vier personen. De bereiding heeft niettemin iets meer om het lijf dan anders. Bereid eerst de saus, dan de kerstomaatjes en ten slotte de tong. Vergeet niet de oven voor te verwarmen op 180 °C. Eet smakelijk!

Leestijd : 2 min

Hoe ga je tewerk?

4 noordzeetongen van 300 g, zonder kop

boter

peper en zoutkruidige geitenkaassaus

1 bolletje zachte geitenkaas

1 sjalot

1 teentje knoflook

2 takjes tijm

1 el honing

150 ml melk

1 kl maïzena (eventueel)

2 el gehakte dille

2 el gehakte peterselie

2 el gehakte bieslook kerstomaat

4 takjes kerstomaten

1 kl gedroogde oregano

olijfolie

Hoe ga je tewerk?

Kruidige geitenkaassaus

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in boter en voeg de tijmtakjes toe. Giet de melk erbij en brokkel de geitenkaas erover. Laat de geitenkaas op een zacht vuurtje smelten in de warme melk. Voeg honing, peper en zout toe. Laat een 7-tal minuten zachtjes sudderen. Zeef de saus en bind ze eventueel met een koffielepel maïzena (opgelost in een scheutje water). Meng de fijngehakte dille, peterselie en bieslook onder de kaassaus.

Kerstomaat

Leg de kerstomaten in een ovenschaal. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano. Besprenkel met olijfolie en zet 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.

Noordzeetong

Bak de zeetongen aan beide kanten goudbruin in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Leg de gebakken zeetong op de borden. Schik er een takje kerstomaten bij en lepel de saus erbij.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Clafoutis van appel

Voor ons gezin Laat je betoveren door de smaak van clafoutis met appel, waar sappige appels baden in een licht, luchtig beslag. Het is een heerlijk dessert om van te genieten na elke maaltijd, zowel warm als koud. Na een bereiding van een uurtje kunnen 4 personen hiervan smullen.
Meer artikelen bekijken