Startpagina Melkvee

Manneken Pis plast Fairebelmelk op Wereldmelkdag

Dierenartsen Zonder Grenzen kleedde traditiegetrouw Manneken Pis ter gelegenheid van Wereldmelkdag als Nigeriaanse boer. Fairebel leverde de melk die hij uitplast, en laat voorbijgangers proeven. Samen met koepelorganisatie European Milk Board legt de coöperatie uit wat de link is tussen faire melk in Europa en in Afrika.

Vandaag is het Wereldmelkdag. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) riep deze dag al in 2001 in het leven. De Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen (DZG) grijpt deze gelegenheid jaarlijks aan om het belang van melk in Afrika onder de aandacht te brengen. Ze trekken het iconische beeldje dan kleren aan die typisch zijn voor de Peul, een West-Afrikaanse bevolkingsgroep van rondtrekkende veehouders. Verder vervangen ze het water dat Manneken Pis uitplast door melk....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken