Startpagina Voor ons gezin

Tortilla met ui, paprika, peterselie en chorizo met een komkommerslaatje

Hoofdgerecht voor vier personen. Dit zomerse gerecht klaarmaken kost je een half uurtje. Het resultaat: één hap van deze Spaanse tortilla met ui, paprika en chorizo en je waant je op een zonovergoten terras op de Costa del Sol. De komkommersla zorgt voor de nodige verfrissing.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

1 ui

1 teentje look

1 rode paprika, in blokjes

2 grote bloemige aardappelen

2 el fijngehakte peterselie

100 g chorizo

6 eieren

1 tl paprikapoeder

bakboter

peper en zoutVoor het slaatje:

1 komkommer

1 sjalot

100 g ijsbergsla

2 el fijngehakte dille

3 el volle yoghurt

olijfolie

Hoe ga je tewerk?

Snijd de paprika in blokjes. Schil de aardappelen, kook gaar in licht gezouten water en laat afkoelen. Snijd de aardappelen en de chorizo in schijfjes. Snipper de ui fijn en pers het teentje look.

Bak de ui met de look glazig in weinig bakboter. Voeg de voorgekookte aardappelschijfjes toe en bak ze even mee. Schep er de chorizo en de paprikablokjes onder en laat even meebakken. Kruid met het paprikapoeder. Kluts de eieren los met de peterselie en kruid met peper en zout. Giet het mengsel over de groenten, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten op een zacht vuur garen. Keer de tortilla om en laat 2 minuten verder garen.

Snijd de komkommer overlangs, verwijder de zaadlijst en snijd in halve maantjes. Snipper de sjalot fijn en snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Meng alle ingrediënten voor de komkommersla en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Serveer bij de tortilla.

Vind meer op www.lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken