Colruyt zet in op duurzame quinoa

Quinoa wordt met name veel geteeld in landen als Peru en Bolivia.
Quinoa wordt met name veel geteeld in landen als Peru en Bolivia. - Michael Hermann

De werkgroep wil met concrete projecten een antwoord bieden op de vraag 'hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking - 9 miljard tegen 2050, waarvan 70 tot 80 procent in steden zal wonen - op een duurzame en gezonde manier voeden?'. De groep koos quinoa, zeewier en peulvruchten als producten waarmee men vanuit de derde wereld duurzame voedselketens wil organiseren naar ons land. Het zijn telkens voedzame gewassen, met een lage milieu-impact en ze bieden nieuwe kansen aan de lokale boeren die ze produceren. De quinoa, die maandag in Heverlee werd voorgesteld, is een eerste project....

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om 3 meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Wilt u het vervolg lezen?


Registreer u gratis om te genieten van deze voordelen

  • 3 bijkomende artikels per maand
  • Gespecialiseerde informatie : de editorials, de dossiers, het archief, multimedia...
  • Toegang tot volledige weersvoorspellingen
  • Een nooit eerder gezien leescomfort op pc, tablet en smartphone
  • De newsletters om op de hoogte te blijven van wedstrijden en het laatste nieuws uit de landbouwwereld
Gratis meer artikels lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en heb een account
Ik meld mij aan
Ik ben abonnee en ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in
 

Meest recent

Meest recent