Startpagina Actueel

België tegen bezuiniging op GLB

België vervoegt een alliantie met zes andere lidstaten die ervoor pleitten dat het Europese landbouwbudget na 2020 even groot moet blijven. Dat heeft federaal minister van Landbouw Denis Ducarme dinsdag meegedeeld in de marge van een informele bijeenkomst met zijn Europese ambtgenoten in Sofia. België dreigt volgens hem immers €400 miljoen tot €600 miljoen te moeten inleveren in de periode van 2021 tot 2027.

Na overleg met de Vlaamse minister Joke Schauvliege en haar Waalse evenknie René Collin heeft België zich aangesloten bij Frankrijk, Spanje, Finland, Ierland, Griekenland en Portugal. Ook deze lidstaten zouden getroffen worden door de besparingen in het landbouwbeleid die de Europese Commissie voorstelt.

De Commissie wil snoeien in die traditionele uitgavepost om het verlies van de Britse bijdrage op te vangen en nieuwe beleidsdomeinen te financieren. België bestudeert momenteel nog verscheidene aspecten van het voorstel, maar volgens Ducarme is het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken