Startpagina Actueel

6,5 miljoen aan VLIF-projectsteun voor innovaties in de landbouw

Negentien projecten ontvangen steun van het Vlaams Landbouw Investeringsfonds (VLIF). De geselecteerde projecten omvatten zeer diverse thema’s, gericht op dierenwelzijn, automatisering, duurzame energie, emissiereductie, duurzaam watergebruik, arbeidsefficiëntie en -kwaliteit, enzovoort. In totaal heeft Vlaams landbouwminister Joke Schauvliege €6,5 miljoen vrijgemaakt voor de projecten.

Via het VLIF wil de Vlaamse overheid innovaties in de land- en tuinbouwsector faciliteren. Schauvliege: “Voor de derde oproep heb ik een totaalbudget van €6,5 miljoen vrijgemaakt. Via een selectieprocedure werden de kwalitatief meest hoogstaande projecten geselecteerd voor subsidiëring. Door deze maatregel wil ik de innovatie in de land- en tuinbouwsector aanmoedigen, want innovatie is belangrijk om economische ontwikkelingen te stimuleren en tegemoet te komen aan nieuwe maatschappelijke uitdagingen.”

Het VLIF wil innovatieve ideeën en concepten op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken