Startpagina Actueel

Droogte vorig jaar doet Watergroep investeren in onderzoek

Vorig jaar was er een lange periode van droogte en dat deed de vraag naar en productie van drinkwater stijgen. De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, produceerde 130,3 miljoen kubieke meter drinkwater, een stijging met 2,68 procent ten opzichte van 2016.

Leestijd : 1 min

De Watergroep presenteerde vrijdag naar aanleiding van de jaarlijkse vergadering het jaarverslag. “2017 was een moeilijk jaar (voor de drinkwaterproductie, nvdr) omdat we de grote droogte hebben gekend. Niet alleen in de zomer, maar gedurende elf opeenvolgende maanden waarbij er maandelijks maar de helft viel van wat er normaal valt”, zei directeur-generaal Hans Goossens.Om de drinkwaterproductie te garanderen tijdens droogtes, zet de Watergroep de komende jaren 1 procent van de drinkwateromzet opzij voor onderzoek. De waterbronnen zijn niet onuitputtelijk, dus wil het bedrijf bijvoorbeeld meer inzetten op het sluiten van de kringloop, of waterrecyclage. Om de drinkwatervoorziening te garanderen, voert de Watergroep ook proeven uit rond het ondergronds stockeren van drinkwater.

Belga

Lees ook in Actueel

Duurzame bemesting van aardappelen

Aardappelen BELFertil en Belgapom bieden telers, teeltbegeleiders en adviseurs een gloednieuwe website aan rond duurzame bemesting van aardappelen. Je vindt er informatie en praktische tips om de efficiëntie van de bemesting te optimaliseren.
Meer artikelen bekijken