Startpagina Actueel

ForFarmers neemt Voeders Algoet over

ForFarmers neemt veevoeronderneming Voeders Algoet over. Voeders Algoet verkoopt jaarlijks ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders. Het bedrijf is gevestigd in Zulte, vlakbij de huidige ForFarmers-locaties in België. De onderneming wordt volledig geïntegreerd in ForFarmers België, dat daarmee na AVEVE de grootste voeronderneming van België wordt.

In het gebroken boekjaar 2016/2017, dat eindigt op 30 juni, behaalde Voeders Algoet een omzet van circa €40 miljoen. Het bedrijf uit Zulte boekte een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) van ongeveer €2 miljoen. ForFarmers betaalt voor de overname circa 7 keer de EBITDA van Voeders Algoet. Met de overname wil ForFarmers haar positie als totaalleverancier van veevoeroplossingen versterken. ForFarmers komt door de overname op een marktaandeel van circa 10 %.

Fabriek sluit mogelijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Het herkauwproces en mogelijke probleemsituaties bij schapen

Schapen Schapen zijn herkauwers. Dat betekent dat ze via een complex magensysteem cellulose- en vezelrijke planten kunnen benutten om zich te voeden. We gaan in dit artikel dieper in op hoe dit verteringsproces verloopt, maar ook op eventuele problemen die we als veehouder kunnen ervaren als er bij de vertering iets verkeerd loopt, zoals groenkauwen of enterotoxaemie.
Meer artikelen bekijken