Startpagina Actueel

Fipronil in eieren: 73.000 besmette eieren teruggeroepen in Duitsland

Zowat 73.000 eieren uit Nederland die besmet zijn met het insecticide fipronil zijn in Duitsland teruggeroepen. Wegens overschrijding van de maximaal toegelaten waarde, zijn de eieren niet verhandelbaar en moeten ze van de markt gehaald worden. Dat maakte het ministerie van Landbouw van Nedersaken bekend. De terugroepactie komt een jaar na het grootschalig voedselveiligheidsschandaal dat de sector in Nederland, België en Duitsland trof.

De bevoegde diensten zullen toezien op de marktterugtrekking. De Nederlandse instanties zijn op de hoogte gebracht, aldus nog het ministerie van Landbouw van Nedersaksen. In de zomer 2017 werden in 25 van de 28 EU-lidstaten tientallen miljoenen fipronileireen ontdekt. De antiparasiet werd gebruikt om bloedluizen bij leghennen te bestrijden. Blijkbaar bevonden zich nog restanten van de substantie in de bodem van stallen, aldus Rob Hageman, woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). "De kwekers gebruiken het middel (dat verboden is in de productie voor menselijke...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken