Startpagina Wetgeving

ABS lanceert ‘stop met doen alsof uw neus bloedt’-campagne

Om de eis tot statiegeld die het zwerfvuil kan verminderen extra te beklemtonen en om het effectieve zwerfvuil-gevaar voor runderen, en dus ook voor de veeboeren, te verminderen, lanceert het Algemeen Boerensyndicaat een ‘stop met doen alsof uw neus bloedt’-campagne. Met het beeld van een bloedende koe wil het ABS haar eis voor de invoering van statiegeld herhalen en benadrukken.

Reeds eind februari stuurde het ABS de boodschap uit dat het zich aansloot bij de Statiegeldalliantie. Tegelijkertijd riep het ABS de Vlaamse regering op om nog dit jaar te handelen een besluit te nemen om statiegeld op blikjes en flesjes in te voeren. De kost voor maatschappij en dier en landbouwer was toen, en dus nu ook nog, veel te hoog om nog langer te talmen.

In het voorjaar van 2017 werd er door het ABS de campagne “In onze muil geen zwerfvuil!” gevoerd in Oost- en West-Vlaanderen. Hierbij werden spandoeken aan de kant van de weg gehangen, en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken