Startpagina Economie

De angst voor voedsel overwinnen

Phytofar koos onlangs een nieuwe voorzitter, Damien Viollet, na het vertrek van Goedele Digneffe. Met 25 jaar ervaring op de teller, zag hij hoe de voedselmarkt evolueerde en dat er als het ware ‘voedselangsten’ zijn ontstaan. Dat is ook de schrijver van het boek ‘Panique dans l’assiette’, Gil Rivière-Wekstein, niet ontgaan. Dit is een slechte evolutie, want die voedselangsten moeten worden overwonnen om uiteindelijk voedselverlies en -verspilling tegen te gaan.

Damien Viollet zag in de voedselmarkt verschillende trends naar voor komen. Allereerst wil de consument kiezen voor een bepaalde productiewijze. Zo wil men goedkope groenten, en als het kan biologische producten, en dan later zelfs kiezen voor producten van duurzame landbouw. "We proberen de consument hierin les te geven, maar we kunnen hem beter begeleiden en hem de oplossingen bieden die hij wil," zegt hij.

Een tweede nieuwigheid de afgelopen jaren is dat landbouw steeds complexer wordt, vooral...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden

Actueel De conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt lichtjes. De tevredenheid over de komende 6 maanden is toegenomen, terwijl de beoordeling van de afgelopen 6 maanden iets afneemt. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse landbouwconjunctuurenquête van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) waaraan 448 landbouwers uit het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) in maart hebben deelgenomen.
Meer artikelen bekijken