Startpagina Actueel

Appels en peren: export en nieuwe variëteiten voor een betere prijs

Telers van hardfruit in de EU zijn momenteel met peren beter af dan met appels. Ze moeten in alle gevallen op zoek naar nieuw variëteiten, want de consument verandert razendsnel en export naar exotische oorden wordt steeds belangrijker. Dat zei marktanalist Helwig Schwartau van het Duitse studiebureau AMI.

Helwig Schwartau wordt in de wereld van het hardfruit al jaren gezien als een goeroe als het op de markt aankomt. Gewapend met een enorme reeks cijfers van de appel- en perenproductie wereldwijd legde de Duitser tijdens het provinciaal fruitcongres in Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden uit hoe de mondiale markt verandert, en wat dit betekent voor de teelt. De appelmarkt staat voor een uitdaging, aldus Schwartau. EU produceert te veel appels en de consumptie in de EU zelf daalt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken