Startpagina Veeteelt

Bacteriën als eiwitbron in veevoeder

Door microbieel eiwit in veevoeder te verwerken zou 6 procent minder landbouwgrond nodig zijn en zou de uitstoot van stikstof en CO2 dalen met respectievelijk 8 en 7 procent.

Met de groeiende wereldbevolking in het vooruitzicht moeten we een manier vinden om veevoeder te maken zonder nog meer landbouwgrond in te nemen of milieuschade aan te richten. Veeteelt neemt het grootste stuk landbouwgrond in: volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) dient 80 procent van het globale landbouwgebied als weide of voor de teelt van gewassen voor veevoeder.

De teelt van die gewassen kan leiden tot verlies van biodiversiteit en ontbossing. Volgens schattingen zou de wereldbevolking tegen 2050 bestaan uit 9...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken