Startpagina Melkvee

Net én ontsmet: Bij de familie Seuntiëns in Knegsel

Melkveehouder Jos Seuntiëns startte met de productie en vermarkting van droge mestkorrels. Die activiteit vraagt veel tijd. Hij wil dan ook zo weinig mogelijk problemen met zijn koeien. Om die reden ging hij werken volgens het HyCare-concept, waarin ‘Hy’ staat voor hygiëne en ‘Care’ voor zorg. Het concept was al bekend bij varkens, maar Jos en zijn adviseurs vertaalden het voor het eerst naar de melkveestal.

In de Nederlandse Kempen ligt het melkveebedrijf van Jos Seuntiëns. Hij is getrouwd met Annemiek. Samen hebben ze drie kinderen. Het bedrijf telt 230 koeien in productie. Die laten zich melken door vier melkrobots. Hij is er trots op dat hij ruim 2,5 miljoen liter melk per jaar produceert met een areaal van amper 30 ha. “Ik run een intensief bedrijf, maar als het over CO2-voetafdruk gaat per liter, doet niemand het beter dan ik”, maakt hij zich sterk....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken