Startpagina kleinvee

Beperkingen hobbypluimveehouderij wegens Newcastle Disease (NCD)

Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf 2 juli nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België. Dit als gevolg van tien bevestigde gevallen van de ziekte van Newcastle bij dit soort houders tijdens de voorbije twee maanden.

Geen uitwisselingen of verzamelingen

Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf 2 juli nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het hele grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen…) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, duiven (met uitzondering van wedstrijdduiven), fazanten, patrijzen en loopvogels naar of tussen hobbyhouders en een verbod om met deze vogelsoorten deel te nemen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in kleinvee

Parttime groepshuisvesting bij voedsters kan, onder voorwaarden

kleinvee Vrouwelijke konijnen – voedsters – moeten op termijn in Vlaanderen, net als vleeskonijnen, in groepen gehuisvest worden, zodat ze natuurlijk en sociaal gedrag kunnen vertonen. Omdat agressie tegen elkaar en elkaars jongen deel is van dat sociaal gedrag in de periode rond de worp, kan dat slechts deeltijds en onder voorwaarden.
Meer artikelen bekijken