Startpagina Actueel

Juni was uitzonderlijk droog en zeer abnormaal warm

De droogte en warmte van deze dagen komt bovenop die van vorige maand. Afgelopen juni-maand was erg droog en warm, zo blijkt uit de KMI-statistieken.

Het KMI in Ukkel telde voor afgelopen juni een neerslagtotaal van nog geen 16 mm, terwijl 71,8 het gemiddelde is. Juni telde slechts 4 neerslagdagen, terwijl 15 de standaard is. Beide fenomenen omschrijft het KMI als ‘uitzonderlijk’; ze komen maar één keer om de 30 jaar voor.

Ook de zeer hoge gemiddelde minimumtemperatuur was zeer abnormaal, iets wat normaal maar één keer om de 10 jaar voorkomt. Die bedroeg gemiddeld 13,5°C, terwijl 11,9 het langjarig gemiddelde is. De gemiddelde temperatuur bedroeg 18,1°C (normaal is 16,2°C); ook dat is zeer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Het herkauwproces en mogelijke probleemsituaties bij schapen

Schapen Schapen zijn herkauwers. Dat betekent dat ze via een complex magensysteem cellulose- en vezelrijke planten kunnen benutten om zich te voeden. We gaan in dit artikel dieper in op hoe dit verteringsproces verloopt, maar ook op eventuele problemen die we als veehouder kunnen ervaren als er bij de vertering iets verkeerd loopt, zoals groenkauwen of enterotoxaemie.
Meer artikelen bekijken