Startpagina Veeteelt

Dierenleed veroorzaakt door activisten staat haaks op inspanningen sector

FEBEV alsook zijn leden veroordelen de overdreven hardhandige manier waarop activisten van 269 Libération Animale vandaag bij exportslachthuis DEBRA in Tielt tewerk gingen. Tijdens de actie verwondden de activisten een dier en negeerden ze elke vraag tot dialoog met het slachthuis.

Het afgelopen jaar ondernam de hele sector grote stappen om meer aandacht voor dierenwelzijn door te voeren. Daarvoor ontwikkelde de sector als structurele oplossing een convenant. Dat werd door alle FEBEV leden onderschreven in een charter. De inval van de activisten vanochtend veroorzaakte onnodig dierenleed waarbij enkele dieren zich verwondden.

De sector betreurt dat een organisatie die in de naam van dierenwelzijn handelt, dieren op hardhandige manier onnodig leed bezorgt.

“...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken