Startpagina Veeteelt

Actievoerders bezondigen zich zelf aan dierenmishandeling

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het niet kunnen dat de actievoerders in het slachthuis van Tielt zich zelf bezondigen aan dierenmishandeling. "Wij gaan ervan uit dat het parket zal vervolgen. Wij hebben ook een pv opgesteld en voegen dat toe aan het dossier van het parket", aldus minister Weyts.

De minister heeft naar eigen zeggen geen probleem met actievoeren. "Het gaat er wel ver over wanneer men uit het diepe Frankrijk overkomt om dierenmishandeling aan te klagen en vervolgens zich zelf bezondigt aan dierenmishandeling", vindt Weyts. Hij merkt daarbij op dat de manier waarop de actievoerders varkens trachtten weg te halen, allesbehalve diervriendelijk gebeurde. Volgens de eerste info raakte een van de dieren daarbij ook gewond. Bovendien is het vervoer in een bestelwagen ook niet volgens de regels van de kunst, luidt het.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

WHO bezorgd over overdracht van vogelgriep van dier op mens

Veeteelt De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar ‘grote bezorgdheid’ geuit over de toenemende overdracht van het vogelgriepvirus naar nieuwe diersoorten, waaronder de mens. “Dat blijft een enorme zorg”, zegt Jeremy Farrar, wetenschapper bij het VN-gezondheidsagentschap.
Meer artikelen bekijken