Vlot identificatiedocumenten aanvragen

Het groene vlak van het vrouwelijk BVD-oormerk mag in geen geval geschonden zijn.
Het groene vlak van het vrouwelijk BVD-oormerk mag in geen geval geschonden zijn.

Zorg voor een correcte plaatsing van het BVD-oormerk

Aan de basis van een succesvolle staalname ligt een correcte plaatsing van het BVD-oormerk. Met volgende tips helpen we de veehouder op weg. Check of het oormerk in goede staat is. Het groene vlak van het vrouwelijk BVD-oormerk (zie foto) mag in geen geval geschonden zijn. Fixeer het kalf zodat het zo min mogelijk kan bewegen. Plaats eerst het BVD-oormerk omdat het kalf na plaatsing van het eerste oormerk actiever wordt. Gebruik voldoende kracht om de tang maximaal dicht te knijpen. Het kan helpen om vooraf de pin in het been van de tang te verwijderen. Open de tang na het plaatsen zo traag mogelijk. Zo zorgt u ervoor dat het oorweefselstaal in het staalnamebuisje vastgehecht blijft. Let erop dat de opening naar boven gericht is. De staalname is gelukt als u geen rood kruis in het staalnamebuisje ziet. Sluit het staalnamebuisje met de overeenstemmende doorzichtige capsule.

In het filmpje op de DGZ-website (https://www.dgz.be/nieuwsbericht/hoe-plaats-ik-een-bvd-

oormerk-bekijk-de-video)

leggen we stap voor stap uit hoe u een BVD-oormerk aanbrengt.

Kleef steeds een BVD-antwoordsticker

Zowel voor de verzending van het BVD-oorweefselstaal als van het identificatiedocument zijn we grotendeels afhankelijk van de post. Daarom vragen we om de stalen zo snel mogelijk op de post te doen. Hoe vroeger de veehouder de stalen opstuurt, hoe vroeger het labo ze kan verwerken. Door bovendien op elke omslag een BVD-antwoordcodesticker te kleven, zorgt de veehouder ervoor dat de kans kleiner wordt dat een omslag verloren gaat in de post of met vertraging in het labo toekomt. Antwoordcodestickers zijn bij elk erkend labo kosteloos te krijgen.

DGZ stelt alles in het werk om alle BVD-analyseresultaten die ze van het labo ontvangt, zo snel mogelijk te verwerken zodat de afdruk van het identificatiedocument zo snel mogelijk kan gebeuren.

Meest recent

Meest recent