Startpagina Melkvee

Vlot identificatiedocumenten aanvragen

Vorige zomer werd DGZ regelmatig gecontacteerd door veehouders die nog in afwachting waren van de identificatiedocumenten van hun kalveren. Hoe kan de veehouder er zelf mee voor zorgen dat hij die documenten tijdig ontvangt?

Zorg voor een correcte plaatsing van het BVD-oormerk

Aan de basis van een succesvolle staalname ligt een correcte plaatsing van het BVD-oormerk. Met volgende tips helpen we de veehouder op weg. Check of het oormerk in goede staat is. Het groene vlak van het vrouwelijk BVD-oormerk (zie foto) mag in geen geval geschonden zijn. Fixeer het kalf zodat het zo min mogelijk kan bewegen. Plaats eerst het BVD-oormerk omdat het kalf na plaatsing van het eerste oormerk actiever...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken