Startpagina Wetgeving

Versoepelde subsidieregeling schoolfruit

Om meer scholen de kans te geven om fruit en melk aan te bieden op de schoolbanken, wordt de subsidieregeling "Oog voor lekkers" versoepeld. Dat hebben de Vlaamse ministers Hilde Crevits (Onderwijs), Joke Schauvliege (Landbouw) en Jo Vandeurzen (Volksgezondheid) vrijdag bekendgemaakt.

Leestijd : 1 min

Om schoolgaande kinderen aan te sporen om meer groenten en fruit te eten en melk te drinken, lanceerde de Vlaamse overheid vorig jaar de campagne "Oog voor Lekkers". Die campagne kwam in de plaats van de vroegere schoolacties rond fruit en melk ("Tutti Frutti" en "Melk op school"). Door de campagne en subsidieregeling kregen kinderen gedurende tien of twintig weken recht op één portie gratis groenten, fruit en/of melk per week. Voor volgend schooljaar wordt het systeem een stuk flexibeler gemaakt. Zo zullen scholen met meer kwetsbare leerlingen sneller aanspraak kunnen maken op de langere verdeelperiode van 20 weken. Verder zullen scholen ook langer kunnen inschrijven, meer bepaald tot 1 oktober. En als het volledige budget niet uitgeput is na afloop van die inschrijvingsperiode kunnen scholen de verdeling eventueel verlengen. Men zal dus langer dan tien (of twintig) weken gesubsidieerd fruit, groenten en melk kunnen verstrekken.

naar Belga

Lees ook in Wetgeving

Toekomst grondgebruik onder de loep in het Vlaams parlement

Actueel Tegen 1 juli – maar ze vreest zelf dat het wel wat later kan zijn – hoopt Vlaams minister voor Leefmilieu Demir dat er een eerste rapportering op tafel ligt over hoe een heldere toekomstvisie voor het grondgebruik in Vlaanderen er moet uitzien. Zoals inmiddels geweten, zal de Vlaamse overheid tot 1 oktober terughoudend zijn wat gewijzigde bestemmingen van landbouwgrond aangaat.
Meer artikelen bekijken