Startpagina Schapen

Schapenboer krijgt drie maanden voor illegale slachting

Een schapenboer uit Wielsbeke heeft een beroepsverbod en een celstraf gekregen voor illegale slachting. In zijn hoeve kweekte de boer schapen en geiten, die vervolgens illegaal geslacht werden. De ingewanden werden aan de honden gevoerd.

Leestijd : 1 min

P. D. uit Wielsbeke werd maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot drie maanden cel voor de illegale slachting. Hij kreeg ook nog twee maanden voor het verkopen van in beslag genomen dieren. De rechter legde hem tot slot ook een beroepsverbod op. Hij mag gedurende drie jaar geen schapen of geiten meer houden. De bal ging aan het rollen na een bezoek van het Federaal Voedselagentschap. Verschillende dieren bleken niet correct geoormerkt en in een ton vonden de inspecteurs verschillende jaarverslagen met verkoopgegevens.

Toen het FAVV de dieren in beslag wilde nemen, verzette de man zich zo hevig dat de politie de boer moest meenemen. In maart vorig jaar was de politie getuige van een rituele slachting op het erf. De ingewanden van het dier werden aan de honden gevoerd. Op een eerdere zitting vertelde de verdediging dat de man altijd een succesvolle melkveehouder was geweest, maar na een zwaar arbeidsongeval is het bergaf gegaan. "Hij wil nog altijd boeren zoals vijftig jaar geleden, maar dat kan natuurlijk niet meer", legde de advocaat uit.

naar Belga

Lees ook in Schapen

Mooie Belgische finale van de Ovinpiades 2023

Agribex Wat in 2019 begon met een voorzichtige toenadering vanuit de Waalse schapensector naar Vlaanderen, groeide uit tot een volwaardige wedstrijd voor jonge schapenherders met een Belgische finale op Agribex in Brussel.
Meer artikelen bekijken