Startpagina Actueel

Landbouwleven in een nieuw jasje

Beste lezers, vanaf de editie die voor u ligt, heeft Landbouwleven een nieuw, moderner uiterlijk. Met een nieuw gezicht maar dezelfde ziel hoopt de krant de landbouw nog beter te bedienen.

Leestijd : 2 min

De krant die u in uw handen houdt, is tegelijk vertrouwd als compleet nieuw. Vertrouwd omdat ons redactionele doel hetzelfde blijft: het dienen van de landbouw met verhalen over vaktechnische, bedrijfseconomische en sociale aspecten van de landbouw. Verhalen die op neutrale toon gebracht worden zoals dat past bij een onafhankelijke krant maar ook bij de Vlaamse landbouw die letterlijk en figuurlijk – en een beetje tegen de tijdsgeest in - met beide voeten op de grond staat. Landbouwleven slaat een nieuwe bladzijde om in haar ruim 67-jarige bestaan maar blijft stevig geworteld in de Vlaamse landbouw in al haar facetten; haar oude ziel blijft onaangetast.

Nieuw vanwege een vernieuwd logo en een verfrissende, luchtigere lay-out. Door de nieuwe lay-out worden artikelen beter aangeduid en wordt meer ruimte ingericht voor illustraties. Zo hopen wij u als lezer meer comfort en plezier bij het lezen van de krant te bieden. Een goede krant is nooit af. De komende weken, maanden en jaren zullen we geholpen door uw weerklankde koers aanscherpen.

Voortdurende verbetering is ook wat de landbouw kenmerkt. De landbouw is afhankelijk van het veranderlijke weer, en staat helaas voortdurend onder druk van maatschappij en grootzakelijke belangen. De remedie ligt in een voortdurend streven naar betere boerenorganisatie en beleid maar ook naar betere machines, variëteiten, dieren en management. Deze focus op verbetering blijkt bijvoorbeeld uit de grote belangstelling voor de proefveldbezoeken die deze tijd van het jaar lopen.

Landbouwleven hoopt u in de toekomst in het oeroude maar voortdurend evoluerende ambt nog beter te ondersteunen, en te kunnen rekenen op uw blijvend vertrouwen.

Lees ook in Actueel

Boerenbond-voorzitter sluit niet uit dat nieuwe acties volgen

Boerenprotest Lode Ceyssens, de voorzitter van Boerenbond, sluit niet dat er nieuwe protestacties van boeren zullen volgen, ‘als de genomen maatregelen niet snel worden omgezet in beleid’. Dat heeft Ceyssens maandag 18 maart gezegd in de marge van een persmoment in Wolvertem in Vlaams-Brabant.
Meer artikelen bekijken