Startpagina Akkerbouw

Ander droogtebeeld dan vorig jaar

De droogte en warme temperaturen vallen niet uit het nieuws te bannen. We vallen misschien zelfs in herhaling met vorig jaar, toen het ook zo droog was. Maar nu is het droogtebeeld anders. Het grote verschilpunt is dat we vorig jaar een droge winter achter de rug hadden en dat ook de voorjaarsmaanden droog waren.

Dit jaar was de winter vooreerst natter, waardoor we langer het effect zagen van capillair opstijgend water. Hiernaast viel er in mei nog regelmatig neerslag. Zelfs tot midden juni hoorden we van zware regenvlagen. Maar dit is allemaal onregelmatig verdeeld geweest over het land. Er zijn regio’s die malse regenbuien hadden, en regio’s waar er sprake was van overstromingen. Nog andere plaatsen bleven kurkdroog. De regio’s rond Geraardsbergen en Sint-Niklaas blijken nu de droogste van Vlaanderen te zijn. Maar de statistiek noteert gemiddeld...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken