Startpagina Melkvee

Ierland: vleesvee en schapen, melkvee zonder stal

Het Irish Farmers Journal schrijft niet alleen over boeren, maar is als eigenaar van een bedrijf met vleesvee en schapen en mede-eigenaar van een melkveebedrijf ook een landbouwbedrijf. Het ene bedrijf moet bewijzen dat je economisch effectief vleesvee en schapen kunt houden, terwijl in het tweede bedrijf volledig zonder jongvee en stallen wordt gewerkt.

De Irish Farmers Journal besloot enkele jaren geleden in het verleden opgebouwd kapitaal te gebruiken om te gaan boeren. Het is eenopmerkelijke keuze voor een journalistiek blad, dat met een krant elke week 60.000 lezers bereikt in Ierland, Noord-Ierland en - beperkt - Schotland. Hoofdredacteur Justin McCarthy zag de landbouw sterk veranderen en vroeg zich af hoe zijn onderneming haar lezers beter zou kunnen helpen het hele jaar door belangrijke beslissingen te nemen. “Boeren is in feite het aan de lopende band maken van keuzes. Door zelf te boeren kunnen we een niveau van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken