Startpagina Recht

Hoe bescherm ik mij nu, voor als het later niet meer gaat?

Wij zijn een koppel op leeftijd dat sinds meer dan twintig jaar in onmin leeft met onze enige zoon. Ook de kleinkinderen hebben wij al meer dan twintig jaar niet meer gezien. Nu we een jaartje ouder worden, maken we ons zorgen over de toekomst.

Wat zal er gebeuren als één van ons wegvalt en de langstlevende niet meer voor zichzelf kan zorgen. In geen geval willen wij dat onze zoon of onze kleinkinderen dan de touwtjes in handen krijgen. Kunnen wij hiervoor iets ondernemen?

Wettelijk geregelde bescherming

Voor personen die niet meer zelfstandig kunnen instaan voor hun eigen beslissingen of het beheer van hun vermogen heeft de wetgever een volledige wettelijke...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Recht

Wat houden natuurbeheerplannen juist in en wat zijn de gevolgen ervan?

Recht In het Natuurdecreet werden diverse maatregelen en instrumenten ingeschreven met het oog op onder meer natuurbehoud, natuurontwikkeling en natuurbeheer. Een van deze instrumenten betreft het Natuurbeheerplan (hierna ook NBP). Momenteel zijn er zo’n tiental natuurbeheerplannen waarvoor de consultatieperiode (zeg maar het openbaar onderzoek) loopt. Dat vormt een goede aanleiding om wat dieper in te gaan op deze plannen.
Meer artikelen bekijken