Startpagina Melkvee

Milcobel verhoogt melkprijs stevig

Milcobel heeft beslist om de melkprijs voor de juni-leveringen 2018 te verhogen met 2,25 euro/100 liter tot een standaardprijs van 31 euro/100 l, hetzij 33,35 euro/100 l reëel uitbetaald voor een gestandaardiseerde levering.

Leestijd : 1 min

Volgens Milcobel is de stijging van de uitbetaalde melkprijs de vertaling van de betere marktsituatie. De stijging volgt op een periode van vier maanden (sinds februari) met dezelfde melkprijs.

Met de reëel uitbetaalde melkprijs voor een gestandaardiseerde melklevering wordt een leveringsomvang van 500.000 liter op jaarbasis bedoeld, een vetgehalte van 43 g/l en eiwitgehalte van 35 g/l, IKM-gecertificeerd en met deelname aan het paratbc-programma, een kiemgetal van minder dan 25.000 ml, een celgetal van 300.000/ml en een coligetal van lager dan 50 ml en geen strafpunten noch penalisatie voor remstoffen.

Lees ook in Melkvee

MilkBE lanceert nieuw duurzaamheidscharter

Melkvee MilkBE heeft een nieuw Duurzaamheidscharter. Met engagementen van zowel landbouworganisaties als zuivelindustrie zal MilkBE een verdere verduurzaming van de melkveehouderij stimuleren en wil het zo deel van de klimaatoplossing zijn.
Meer artikelen bekijken