Uitbreiding gamma injecteurs

De Penditwist Basic en de Pendislide Basic komen het gamma van Joskin  vervolledigen.
De Penditwist Basic en de Pendislide Basic komen het gamma van Joskin vervolledigen.

De Penditwist Basic is een sleepslangboom voor de bemesting van bouwland en de Pendislide Basic is een sleepslangboom met sleufkouters voor de bemesting van weiden.

Gekenmerkt door een gemakkelijke montage en autonomie zijn deze nieuwigheden geschikt voor tanks met kleinere inhoud om dezelfde verspreidingskwaliteit als de machine van een loonbedrijf te geven.

Naast een lichtere structuur uit profielbuizen van staal met hoge elasticiteitsgrens zijn deze 2 modellen ook volledig gegalvaniseerd voor een optimale bescherming en lange levensduur. Met de bedoeling om deze bomen ook geschikt te maken voor kleinere tanks werden de afmetingen van deze boom dienovereenkomstig aangepast. Voor ieder model zijn 2 werkbreedtes beschikbaar: 6 m (24 uitlaten) of 7,5 m (30 uitlaten) met een tussenafstand van 25 cm voor een homogene verdeling van de mest.

De Pendislideen Penditwist Basic worden ook gekenmerkt door een grote eenvoud en autonomie, wat niet het geval is op bestaande modellen. Deze kenmerken overtuigen al onmiddelijk bij de montage op het vat. Deze twee bomen vereisen immers geen hefinrichting noch schoorzuilen op de tank. Ze werden ontwikkeld om snel en eenvoudig gemonteerd te kunnen worden op een Ø 600 mm mangat. Ze worden bevestigd door 2 bevestigingsarmen die rechtstreeks op het hoekijzer van de tank vastgebout worden. Hierdoor kunnen deze 2 nieuwe modellen eenvoudig gemonteerd worden op zowel nieuwe als bestaande voertuigen zonder extra uitrusting. Ze zijn ook compatibel met de Alpina2 en Modulo2 modellen. Als een hefinrichting aanwezig is op de tank, kunnen deze bomen ook hierop gemonteerd worden.

Nog meegeven dat de naam basic verwijst naar de vereenvoudigde uitvoering. Dit slaat niet op de functionaliteit.

Meest recent

Meest recent