Startpagina Akkerbouw

Vantage Agrometius lanceert Taakkaart.be

Vantage Agrometius lanceert een portal waar landbouwers actuele satellietbeelden kunnen bekijken en zo de ontwikkeling van hun gewassen kunnen volgen.

Leestijd : 1 min

Via Taakkaart.be kan men in 3 eenvoudige stappen een taakkaart maken voor variabele dosering. De taakkaarten zijn merkonafhankelijk en kunnen in elk display geladen worden dat hiertoe geschikt is. Vantage Agrometius stelt deze handige tool kosteloos ter beschikking en maakt hiermee de stap om met precisielandbouw te beginnen laagdrempelig voor iedereen.

Satellietbeeld als basis

Via Taakkaart.be wordt de CropSAT portal geladen. CropSAT is een samenwerking tussen Vantage Agrometius en de Zweedse Trimble importeur DataVäxt AB. Op Taakkaart.be kunnen agrariërs hun percelen selecteren inteken en vervolgens kan men recente satellietbeelden laden en de verschillen binnen het perceel bekijken. Met deze inzichten kunnen telers tijdig anticiperen op veranderingen in hun gewas en desgewenst een taakkaart maken voor variabele afgifte. Mogelijke toepassingen zijn variabel strooien van stikstof in de tarwe, mais, suikerbieten en diverse andere gewassen.

Voor ieder merk

Machinefabrikanten werken met verschillende bestandstypen en dit maakt het voor telers soms lastig om verschillende merken met elkaar te laten communiceren. Vantage Agrometius biedt door middel van dit merkonafhankelijke platform de mogelijkheid om taakkaarten te maken en deze in het juiste bestandsformaat en mappenstructuur te downloaden. Deze bestandtypes zijn onder andere Shapefile en ISOXML, maar ook een tekstbestand of JPEG afbeelding is mogelijk. Meer info:www.vantage-agrometius.nl

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken