Startpagina Melkvee

Ook in Ierland komt graslandmanagement niet vanzelf

In het centrum van het Ierse eiland baten Billy, Mary, Liam en Mark Heffernan in Tullamore de ‘Heffernan Farm’ uit. In 2007 bestond de boerderij nog uit 56 dieren, vandaag melkt de familie 450 koeien. De keuze voor beweiding werd echter niet verlaten. Integendeel, het niveau van het graslandmanagement ging mee omhoog met de groei van de veestapel.

450 koeien is een fikse veestapel, maar er leven wel drie gezinnen van: vader Billy met diens vrouw Mary, en de gezinnen van zonen Liam en Mark. Vorig jaar werd de Hefferman Farm nog uitgeroepen tot ‘Graslandboer 2017’, een titel die in het grasland-land bij uitstek wel wat wil zeggen.

Grass is great

Een belangrijk argument om hen die titel toe te kennen zal ongetwijfeld de forse productiegroei in gras zijn. Haalden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken