Startpagina Melkvee

Europese melkprijzen optimistisch gestemd, Milcobel nestelt zich in middenmoot

Milcobel klokt in de Europese melkprijsvergelijking voor juni af op een berekende melkprijs van € 32,72 per 100 kg, zowat op het Europese gemiddelde. Milcobel komt zo €2,30 hoger uit dan een maand eerder. Dat blijkt uit de internationale LTO-melkprijsvergelijking op www.milkprices.nl, uitgevoerd door ZuivelNL.

Overal stijging

Voor het eerst sinds november 2017 is de gemiddelde melkprijs gestegen, naar  € 32,71. Geen enkele zuivelonderneming heeft de melkprijs verlaagd. Dus ook Arla in Denemarken, Danone en Lactalis in Frankrijk en FrieslandCampina in Nederland lieten voor juni een prijsverhoging zien, zij het minder sterk dan Milcobel. Met uitzondering van Danone, kondigden deze melkerijen ook voor komende maanden al een prijsverhoging aan. Gezien deze aankondigingen verwacht ZuivelNL dat de gemiddelde...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken