Startpagina Groenten

Bourgeois tomatenteler voor een dag

Op uitnodiging van Boerenbond was Vlaams minister-president Geert Bourgeois vorige week op stage in een West-Vlaams glastuinbouwbedrijf. Hij deed zelf enkele klusjes, zoals tomaten sorteren, en zag dat dit bedrijf, dankzij het gebruik van moderne technieken, niet te lijden had onder het watertekort. “Dit innovatief tuinbouwbedrijf is een voorloper op veel vlakken”, vond Bourgeois.

“Veel politici zijn in het Vlaams parlement en in de regering begaan met dossiers die een directe impact hebben onze bedrijven”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker, “en daarom willen we hen de kans bieden om op de bedrijfsvloer te ervaren hoe onze land- en tuinbouwbedrijven dagelijks functioneren en wat hun uitdagingen zijn. Wij zijn dan ook zeer tevreden dat de minister-president op onze uitnodiging wil ingaan”.

Energie is duur

Vlaams minister-president...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meer artikelen bekijken