Startpagina Economie

Delhaize mag leveranciers niet verbieden om samen te werken met slachthuis Adriaens

Delhaize mag zijn leveranciers niet verbieden om samen te werken met het slachthuis Adriaens, dat deel uitmaakt van de Groep Verbist, die in maart 2018 in opspraak kwam door voedselfraude bij het slachthuis Veviba in Bastenaken. Dat heeft de rechtbank van koophandel van Gent woensdag gezegd. Volgens Delhaize zelf is er nooit een algemeen verbod geweest voor leveranciers om samen te werken met Adriaens.

Na het schandaal bij Veviba (Verbist Viande Bastogne), besliste Delhaize om de samenwerking stop te zetten met alle slachthuizen van de Groep Verbist. Volgens Adriaens verbood de retailer zijn leveranciers om nog samen te werken met hen. De rechter in Gent oordeelt dat het gaat om oneerlijke handelspraktijken. Delhaize moet op straffe van een dwangsom aan zijn leveranciers laten weten dat ze wel vlees van de Groep Verbist mogen afnemen als dat niet bestemd is voor Delhaize.

Volgens Delhaize is er echter sprake van een misinterpretatie en is aan de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken