Startpagina Mechanisatie

Agrimadis start met de verdeling van Fendt-landbouwmachines

Fendt heeft de ambitie om overal waar de Fendt-tractoren worden aangeboden, ook de veldspuiten, hooibouw- en oogstmachines aan te bieden.

Leestijd : 2 min

Om aan deze ambitie uiting te geven werd op de Belgische markt een nieuwe firma opgericht, genaamd Agrimadis bvba.

Fendt moest deze oplossing vinden omdat hun tractoreninvoerder voor België, de firma Hilaire Van der Haeghe, reeds historische akkoorden heeft met Claas. Beide partijen wensten deze engagementen te respecteren.

Agrimadis zal onafhankelijk van de firma Van der Haeghe handelen. Fendt wil in de toekomst werken met exclusieve full line dealers. Dus dealers die Fendt-machines willen doen, moeten ook Fendt-trekkers doen en omgekeerd, klinkt het in het persbericht!

De zetel van Agrimadis zal voorlopig gevestigd zijn in het Officecenter complex van Vilvoorde. De naam laat misschien bij sommigen een belletje rinkelen, maar dit nieuwe bedrijf heeft geen enkele band met de in 2015 vereffende beroepsvereniging. Agrimadis staat gewoon voor agri, machines en distributie. Het bedrijf trad voor het eerst naar buiten in België tijdens de graslanddemonstratie op 31 juli in Libramont.

De eerste belangrijke activiteit van Agrimadis is nu om voor de verschillende machinegroepen van het Fendt productengamma een aantal professionele en gemotiveerde Fendt dealers te selecteren en op te leiden. Zodat deze zo snel mogelijk kunnen meewerken aan de uitvoering van demo’s en de verkoop in heel België.

De aanstelling van Fendt trekker dealers tot dealers voor een bepaalde machinegroep zal zoveel mogelijk gebeuren in overleg met Fendt en met de firma Van der Haeghe.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken