Startpagina Economie

Fruittelers lanceren gebloste perenvariëteit als antwoord op Ruslandcrisis

Met de QTee-peer brengt Woutersfruit uit Rummen een nieuwe perenvariëteit op de markt. Met het gebloste perenras willen de fruittelers een oplossing voor de Ruslandcrisis bieden, aangezien met de peer nieuwe markten kunnen worden bereikt.

De fruitsector heeft na de Russische boycot van augustus 2014 niet stilgezeten. Na enkele testjaren is de QTee-peer nu beschikbaar voor het grote publiek. "Dit om een alternatief te creëren voor het Conference-ras, dat vooral getroffen werd door de Ruslandcrisis, en de monocultuur ervan te doorbreken", vertelt Kris Wouters, exporteur en raseigenaar van de QTee.

"We hebben gezocht naar een peer die er anders uitziet en hebben misschien honderd rassen getest." De keuze viel uiteindelijk op de Celina-variëteit en werd in Noorwegen gekruist. In totaal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken