Startpagina Economie

Voeding bevat minder suiker dan 5 jaar geleden

In 2016 gingen de federatie van de voedingsindustrie Fevia en de organisatie van de Belgische distributiesector Comeos een convenant aan met minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Afgelopen maandag presenteerden ze haar hun resultaten. Die stemden tot tevredenheid, al is er nog werk voor de boeg, vindt de minister.

De sector maakt zich sterk dat er minder suiker, verzadigde vetten en zout, en méér vezels en volkoren granen in haar voedingsproducten zitten. Ze heeft de cijfers om dit te staven. “Op vijf jaar tijd zit er gemiddeld 5,8  % minder suiker in ontbijtgranen, 13  % meer vezels en 24,5  % meer volkoren granen. Daarmee overtreffen we de vooropgestelde doelstelling van 4  % minder suiker, 5  % meer vezels en 8,5  % meer volkoren granen”, illustreert Dominique Michel, CEO van Comeos.

Langzaam maar zeker...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken