Startpagina Paarden

WK-jonge paarden in Lanaken

Onlangs werd op Domein Zangersheide in Lanaken het Wereldkampioenschap voor 5, 6 en 7-jarigen betwist. Wij kijken naar de beste prestaties van de Belgen.

Leestijd : 1 min

Frederik Dekens

De beste Belgische prestatie bij de vijfjarigen kwam van Frederik Dekens met de hengst Chaiton F Z (Clinton). Zij reden een foutloze barrage in 39.37 sec. en werden zevende. Na een springfout in de barrage was er ook nog een dertiende plaats voor Alexander Liefsoens met No Limit van de Legita Hof Z (Nabab de Reve).

Jeroen De Winter

Jeroen De Winter en de BWP-gefokte Mystic van ’t Hoogeinde (Echo Van ’t Spieveld) werd in Lanaken de nieuwe wereldkampioen bij de zesjarigen. Hij startte als voorlaatste maar finishte als de snelste in 33.01 seconden. Voor ons land was er een achtste plaats voor Walter Lelie met de Zangersheide-gefokte Elle van ’t Ameldonk Z (Emerald van ’t Ruytershof ) en een negende plaats voor Gudrun Patteet met de eveneens Zangersheide-gefokte No Mercy van ’t Kamerveld Z (Norton d’Eole).

Gudrun Patteet

Bij de zevenjarigen was Gudrun Patteet de beste amazone en de laatste dubbel foutloze met Sea Coast Crystal de l’Eau. Met de voorzichtige dochter van Clapton klokte zij af in 39.50 seconden en behaalde een bronzen medaille. Enkele jaren geleden werd zij wereldkampioen bij de zevenjarige paarden met Sea Coast Atlantic. Dit is dus haar tweede medaille.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken