Startpagina Varkens

Nationale coördinatrice Afrikaanse varkenspest

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft dinsdag Drs. Myriam Logeot aangeduid als nationale coördinatrice in het kader van de bestrijding van het Afrikaanse varkenspestvirus. Op 13 september werd een haard van het virus ontdekt in de provincie Luxemburg.

Leestijd : 1 min

Logeot is veterinair expert bij de dienst DG Controlebeleid, en zal op nationaal niveau de coördinatie verzekeren van de verschillende administratieve diensten. Ze wordt zo het centrale aanspreekpunt voor de regio's, het FAVV en internationale instellingen. Ook zal ze verantwoordelijk zijn voor een correcte informatiedoorstroming tussen de verschillende belanghebbenden, kondigde het kabinet van federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) aan. "Het doel is om de ziekte zo snel mogelijk uit te roeien. Het behoud van de varkensindustrie en -boerderijen blijft onze prioriteit", aldus de voogdijminister van het FAVV.

BELGA

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken