Startpagina Actueel

Nog niet alle blauwalgen verdwenen van West-Vlaamse waterlopen

Blauwalgen blijven nog altijd voor problemen zorgen op het Kanaal Roeselare-Leie en op een deel van het Kanaal Ieper-IJzer. Dat bevestigt beheerder De Vlaamse Waterweg.

Tijdens de zomermaanden werden verschillende waterlopen in West-Vlaanderen, maar ook de Dender, getroffen door blauwalgen, ook wel cyanobacteriën genaamd. Die giftige algen ontwikkelen zich snel bij warm weer en in stilstaand water. Op het Kanaal Gent-Oostende, van Beernem tot Oostende, op de Damse Vaart en op de Dender is het gevaar geweken, maar op het Kanaal Roeselare-Leie en op een deel van het Kanaal Ieper-IJzer (tussen Boezinge-Dorp en Boezinge-Sas) zijn er nog altijd blauwalgen.

Het captatie- en recreatieverbod dat bij de vaststellingen in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken