Startpagina Bedrijfsnieuws

Aveve wordt Arvesta

Eric Lauwers, CEO van Aveve, presenteert een nieuw ‘dak’ op het huis van de merken van het bedrijf: Arvesta. De naam is een samentrekking van drie verschillende woorden: ploeg (arvus), oogst (harvest) en investeren. De groep maakt zich sterk de grootste investeerder in de Belgische landbouw te zijn.

Leestijd : 2 min

Op de persconferentie van Aveve vandaag presenteerde CEO Eric Lauwers een nieuw 'dak' op het huis van de 40 merken van de groep: Arvesta. De groep zet met een vernieuwde strategie in op één bedrijfsorganisatie en -cultuur. Alles moet doelmatiger, om bedrijf en klanten beter te bedienen.

De groep zegt onder die nieuwe naam naar de (inkoop-, en organisatie -) kracht van een containerschip te streven, terwijl de merken zich de snelheid en wendbaarheid van een speedboat willen aanmeten, om de klant optimaal te bedienen.

Aveve kiest voor rebranding (als 'Arvesta') en het delen van cijfers en strategie - een soort charmeoffensief - niet als opmaat voor verkoop of beursgang. Talent is het toverwoord. "Mensen willen werken voor een winnend team," zegt topman Eric Lauwers, "met Belgisch kapitaal, waar beslissingen nog in België worden genomen", aldus topman Eric Lauwers.

De naam Arvesta komt van ‘arvus’ (ploeg), ‘harvest’ (oogst) en ‘invest’ (investeren in mensen, merken...). Dat is niet toevallig gekozen. De groep beweert immers de grootste investeerder in de Belgische landbouw te zijn. Van 2018 tot 2020 spendeerde Aveve € 111 miljoen aan langetermijninvesteringen in 14 productiesites, IT en innovatie.

Eric Lauwers verbouwt AVEVE in gestaag tempo.
Eric Lauwers verbouwt AVEVE in gestaag tempo. - AVEVE

Groep Aveve, straks Arvesta, kondigt alvast een nieuw diervriendelijk alternatief aan voor castratie om berengeur te voorkomen: een voeder van dochterbedrijf Dumoulin. "Dat is klaar voor de markt. De tests voor geur en smaak bij het Instituut voor Landbouw-, Voedings- en Visserijonderzoek zijn goed verlopen", aldus topman Eric Lauwers.

Arvesta zal in het kader van de nieuwe strategie (schotten weg tussen werkmaatschappijen) op Agrilanders de hele hal 6 beslaan. "Allemaal in één hal, en elke dag een nieuw thema", zegt Lauwers daarover. Dat zorgt ervoor dat alle prijskampen in hal 8 zullen doorgaan.

JCB

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken