Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere introduceert 9000-serie

Voortbouwend op de 8000-serie heeft John Deere vier nieuwe modellen van 625 tot 970pk zelfrijdende veldhakselaars geïntroduceerd, behorende tot de 9000-serie.

Leestijd : 2 min

De hakselaars hebben een nieuw, fris ontwerp met opvallende onderdelen, waaronder een dubbele uitlaat. In het hart van de drie grootste modellen - de 9700, 9800 en 9900 - ligt een krachtige 24,2-liter V12 Liebherr motor. Deze hoogwaardige motor is ontworpen om efficiënt te werken bij lagere motorsnelheden. Onder de 1.400 tpm levert hij nog steeds uitstekend koppelvermogen en kan hij piekbelastingen gemakkelijk aan.

Het gewaskanaal met een breedte van 850 mm is speciaal gemaakt zodat het de enorme verwerkingscapaciteit van deze machines aankan. Vanwege het hogere motorvermogen zijn deze nieuwe hakselaars uitgerust met een versterkte aandrijflijn en een verbeterd basisframe. De geteste DuraDrum messentrommel is ontwikkeld voor het verwerken van een enorme gewasstroom, ongeacht de geselecteerde haksellengte.

John Deere heeft het aanbod van korrelkneuzers uitgebreid met de introductie van het XStream KP-model. Deze hoogwaardige kneuzer is ontwikkeld in samenwerking met het in de VS gevestigde bedrijf Scherer, een ervaren leider op het gebied van korrelkneuzertechnologie. Het biedt een roldiameter van maar liefst 250 mm én 50 procent rolsnelheidsverschil, waardoor de kneuzingsintensiteit bij alle haksellengtes met 10 procent wordt verhoogd.

Korrelkneuzerrollen zijn op de Premium KP-eenheid beschikbaar met een standaard zaagtandontwerp en op de XStream KP met ofwel het zaagtand- ofwel een nieuw XCut-ontwerp dat is uitgerust met een spiraalgroef op het roloppervlak.

Een ander voordeel van de nieuwe XStream Korrelkneuzer is het ingebouwde temperatuurbewakingssysteem, waardoor de bestuurder op de hoogte kan blijven van de lagertemperatuur om zo onnodige stilstand van de machine te voorkomen.

De korrelkneuzer kan net als bij de hakselaars uit de 8000-serie in slechts vijf minuten verwijderd worden voor een snelle overgang van maïs naar gras.

De nieuwe zelfrijdende veldhakselaars uit de 9000-serie zijn verkrijgbaar met het complete aanbod van AMS-precisielandbouwsystemen van John Deere en bieden daarmee verbeterde bestuurderscomfort en snijkwaliteit.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken