Startpagina Edito

Een droeve troost

Als u deze krant in handen krijgt, zijn ze ermee begonnen: 4.000 varkens uit de besmette zone worden geruimd. Geruimd, en niet geslacht, want er wordt over gewaakt dat het vlees niet in de voedselketen terechtkomt. Enkele reis richting Rendac.

Er zal zoveel mogelijk getracht worden om de dieren nog levend de betrokken bedrijven te laten verlaten. Beelden van mannen in witte overalls en grijpkranen die kadavers en masse de vrachtwagen in zullen laden, zullen ons dus hopelijk bespaard blijven. Maar goed ook, want het zijn beelden waar elke varkenshouder koude rillingen van krijgt.

In tijden waarin de strijd tegen voedselverspilling hoog op de agenda staat, duikt één vraag logischerwijs op: is dit wel nodig? De vraag is des te prangender omdat het eerste boerenvarken met Afrikaanse...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: Ook voor boer moet je (levenslang) leren

Edito De schooltijd – lang of kort, leuk of saai – is dikwijls een memorabele periode. Als jongere moet je dan ook voor het eerst belangrijke keuzes maken. Kiezen voor een landbouwgerichte opleiding is vandaag de dag geen evidentie meer.
Meer artikelen bekijken