Startpagina Melkvee

Comfort voor koe en kaas

Je komt niet elke dag een melkveebedrijf tegen met drie melkkoeltanks. De fors uit de kluiten gewassen kaasmakerij ‘De Moerenaar’ van de familie Dewicke zit daar uiteraard voor veel tussen. De nieuwe stal werd er naadloos met de oude stal geïntegreerd, met melkrobots, en een bijzondere aandacht voor koeverkeer en koecomfort.

Lieven en Tine Dewicke-Denoo namen in 1984 de boerderij die ze nu leiden over. Het aantal koeien was beperkt, waardoor Tine besluit een cursus te volgen om boter, rijstpap en chocomousse te maken. Stap voor stap breidden ze uit naar 40 koeien. Sinds 1991 maakt Tine ook kaas. Wat later werd een potstal voor 50 koeien gebouwd. Melken gebeurde sinds 1995 in een visgraat 2 x 5, die wat later werd uitgebreid tot een 2 x 7. Door het groeiende aantal koeien werden het vee in een hoog- en laagproductieve groep gesplitst....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken